www.favicon.cc

Det slog mig när jag tittade på min favicon, aka den lilla bild som syns precis bloggnamnet uppe i internetfliken, att konsten att bygga favicons är precis som att bygga pärlplattor. Pixelart. Jag tycker personligen att det är lite svårt att göra favicons ibland eftersom du är begränsad till 16x16 pixlar eller rutor. Men det är roligt och lätt att göra och ändra på. Jag brukar ibland när jag har brist på annan sysselsättning sitta och rita mina egna ikoner. Den bästa sidan för detta tycker jag är favicon.cc. Enkel att använda och enkelt att spara sina ikoner. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina favicons eftersom det är ett bra sätt att rita mindre pärlplattemönster, eftersom tekniken är densamma. Man kan dessutom öva upp sin förmåga att bygga mönster ganska bra och det är enkelt att ändra om man gör fel. Konsten att få bra mönster bygger på att man ser en helhetsbild och kan tänka sig bilden i ett mindre format. För inzoomat ser alla ikoner ganska knasiga ut, men när de sedan blir favicons och en bråkdel av den storleken man jobbar med så ser de flesta ganska bra ut!
Här är mina något oseriösa ikoner:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studenttider

Nu börjar terminen dra ihop sig mot sitt slut och för många betyder det studenten, och om man inte själv tar studenten så kanske man känner någon som gör det. För snart ett år sedan var det jag, och de flesta av mina vänner, som sprang ut genom dörrarna från gymnasiet och var klara med skolan. Som den pärlplattefantast jag är så var det en självklarhet att alla "prydnader" som man hänger runt den nyblivna studentens hals skulle göras av pärlor. Till en av mina bästa vänner som också ska ha creed för bilden, Emma, så gjorde jag dessa som hon fick runt sin hals den 30 maj 2012. Jag har inte haft någon bild så jag har kunnat visa dessa förut men nu har jag det och nu om någon gång kanske det passar alldeles perfekt.

Min fråga till er, vad vill ni att folk ska hänga runt er hals när ni tar studenten? Och till er som redan gjort det, vad var det konstigaste som någon hängde på er?

 

En blå bil

Eftersom Mathias gillade min rosa bil när han såg den så tänkte jag att jag skulle göra en till honom också. Hans fick bli blå med M på sidorna för Mathias och 25 på motorhuven eftersom det var just 25 han fyllde. Jag gjorde lite ändringar och förbättringar från den rosa bilen.