Smält pärlskål
Här är en ny teknik som jag först såg på Photopearls facebooksida (spana in den om ni inte redan gjort det! Finns en hel del coola saker). Tänkte lite kort beskriva hur man gör:
- Sätt på ugnen på 200°C
- Ta fram en keramikskål, någon som du inte är allt för rädd om, kan spricka i ugnen.
- Häll i lite matolja så att de täcker hela skålens insida.
- Häll i de pärlor som du vill ha och sprid ut dem över skålens botten. Oljan gör att pärlorna inte fastnar i ungen och att pärlorna kan "hänga" på kanten utan att trilla ner i mitten.
- Sätt in i ugnen i ca. 15 minuter.
- Ta ut den när du tycker den ser klar ut. Det som händer om man har den inne för länge är att pärlorna börjar smälta ner mot mitten. Och om man har den för kort tid inne i ugnen så hinner inte pärlorna fästa i varandra och skålen blir väldigt ömtålig.
- Låt den stå och svala i ca. 15 minuter eller tills du ser att den låtsar lätt.


nej vad häftigt. fin jg :)